пчела  
   
      
         Петък   
         2021-03-05
         8:53 AM
 
 

Меню на сайта
Пчелни продукти
Пчелен мед
Рецепти
Медоносни растения
За живота в пчелния кошер
Работа на пчелина
Врагове на пчелите

Последни коментари
Продава пчелен мед, реколта 2017


Tyxo.bg counter


Начало » Публикации » Работа на пчелина

Как по-бързо да открием майката
Откриването на майката сред гъмжило от пчели не е лесна работа. Понякога дори това е невъзможно. Много често майката се крие под пчелите, което затруднява намирането и. За да се види майката трябва да се търси в питите с пило , които са в средата на гнездото. Майката рядко излиза по крайните пити. По-лесно ще отрием майката като  :
  • избягваме силното подпушване на пчелите. Когато пчелите стоят спокойно върху питите, майката по-лесно може да се види.
  • прегледа се извършва, колкото се може по-бързо, с по-малко прехвърляне на рамките. В противен случай пчелите стават раздразнителни, започват да се движат по-бързо по питите, като преминават от една на друга пита, а с тях преминава и майката. При многократно прехвърляне на рамките има вероятност майката да бъде притисната и смачкана.
  • когато пчелите са спокойни, крайните пити се преместват леко. Достигайки  до питите с пило, те се изваждат внимателно една по една и се оглеждат от двете страни. Погледа минава по техните диагонали и краища. Държат се по-далеч от лицето и над кошера.откриване на пчелна майка
Категория: Работа на пчелина | Добавил: pchelenmed (2014-01-24)
Прегледи: 3711 | Етикети: царица, пчелна майка, откриеване на майката, пчелин пчели, пчеларство | Рейтинг: 0.0/0
Всички коментари: 0
avatar
Етикети
Bees (35)
pollen (26)
insects (14)Copyright by Beniovmed© 2021