Необходими продукти:
500-600гр. пилешки крилца (без третата част от крилото(връхчетата)), леко сварени.
За марината: 5-6 с.л. кисело мляко, 1 с.л. кетчуп (може да се замени с пресен домат-настърган, доматено пюре или доматен сок), 4-5 скилидки чесън, 1 с.л. мед, 2-3 с.л. лимонов сок, 1/2 ч.л. сух джинджифил( може да се пропусне).
В приготвената от тези продукти марина крилата престояват 4-5 часа (крилата са леко сварени!)
Панировка: 2бр. яйца, брашно бяло, сусам.
Брашното и яйцата се разбиват на каша. В тази смес се потапят маринованите крилца. Поръсват се със сусам и се пържат в тиган или фритюрник с умерено загрято олио.
Добър апетит!
|