От тези продукти се омесва меко тесто ( да не се лепи по ръцете и да може да се разточи). Тестото се разделя на 9 равни части.
От всяко топче се разточва
кора (блат) с големината на тортата, която се пече в умерено силна фурна. Корите (блатовете) стават корави, което не бива да ви притеснява (омекват след като се сиропират и намажат с топлия крем).
След като изстинат, корите се сиропират
със сироп от:
2 ч.ч. вода
2 с.л. захар
Сиропирането става в процеса на съединяване на тортата, кора,сироп, крем ( а не
всички наведнъж).
Продукти за крема:
2 ч.ч. захар
1 л. прясно мляко
5-6 с.л. брашно
малко студено мляко или вода за разбиването на брашното
125 гр. масло
Кремът се приготвя по следния начин: 2 ч.ч. захар се карамелизират и към тях се прибавя 1л. врящо прясно мляко. Бърка се непрекъснато до стопяване на карамела. Сваля се от котлона и се прибавя разбитото с малко вода или мляко брашно.Бърка се докато заври отново. Ври 2-3 мин., сваля се и се добавя маслото.
Остава само да се събере всичко в едно. Украсете по ваш вкус. Добър апетит.
Изглежда трудно, но съвсем не е така.
!Добре е тортата да преседи един ден или поне няколко часа, преди да се нареже, за да могат блатовете да омекнат!